Niet te stoppen: doe elke dag iets waar je geen zin in hebt

Het aantal stappen dat je zet, bepaald uiteindelijk jouw vooruitgang. Des te moeilijker de stap is, des te meer deze in het algemeen oplevert. Dit kan een stap vooruit betekenen of een goede leerles. Hoe dan ook, helpt het je verder.

Kevin Hendriks
Kevin Hendriks
17 mei 2021

Quick links

Progressie zorgt voor zekerheid

Een voldaan gevoel ontstaat uit vooruitgang. Je herkent het waarschijnlijk zelf ook wel: je moet iets doen, maar stelt het uit. Misschien doe je het wel helemaal niet. Nu voel je jezelf, zowel na, als tijdens het uitstellen, eigenlijk helemaal niet fijn.

Wanneer jij er elke dag een stap zet, hoe klein die ook mag zijn, het helpt je steeds een stapje de goede richting op. Succes heeft vaak dan ook niks met geluk te maken, maar met het aantal stappen dat iemand zet.

Blijf stappen zetten

Wanneer je elke dag iets doet en het gaat elke week vijf keer fout, heb je toch twee stappen in de goede richting gezet. Elke dag leer je en maak je het bepalen en uitvoeren van de volgende stap eenvoudiger.

Wanneer een bepaalde taak een gewoonte wordt, kost het minder wilskracht om uit te voeren, waardoor er ruimte ontstaat om weer nieuwe taken op te pakken.

Momentum creëren

Wanneer je dit blijft doen ontstaat er een identiteitsverandering, je bent dan iemand die ‘vervelende’ taken aanpakt, waardoor het eigenlijk geen moeite meer kost. Anderen begrijpen niet hoe jij dat toch keer op keer weer op kunt brengen. Des te eerder je ermee begint, des te groter je voorsprong wordt.

Blijven zoeken naar weerstand

Het is belangrijk steeds te blijven zoeken naar uitdagende taken. Je traint zo je hersenen, lichaam en wilskracht om meer aan te kunnen, wat ook erg handig is wanneer er iets gebeurd waar je niet voor hebt gekozen.

Tegenwoordig wordt er vooral ingezet op stressvolle en moeilijke situaties vermijden. Dit zorgt er vroeg of laat voor dat je vastloopt, omdat je niet altijd kunt bepalen wat jou wel of niet overkomt.

Doe jij het andersom en bouw jij meer capaciteit op dan de rest, dan is het eigenlijk ook gewoon een logisch gevolg dat je slaagt in wat je voor ogen hebt.

Wil jij snel de juiste stappen zetten? In onze nieuwe masterclass leer je hoe je jouw bedrijf snel kunt laten groeien, alleen nog hoeft te werken met mensen die je leuk vindt en eenvoudiger de juiste keuzes maakt, zonder aarzeling, spijt en uitstel. Benieuwd? Kijk dan hier of het iets voor je iets, aanmeldingen zijn beperkt beschikbaar.

Kan jij hulp gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

In 15 minuten kom jij erachter wat de meeste waarde toevoegt aan jouw bedrijf en wat daarom je volgende focuspunt moet zijn.